Kluska gotuje

Filet z indyka z sałatą, pomarańczą i mozzarellą.

Na zrobienie dzisiejszego obiadu potrzebujemy około 30 minut, włącznie z wyłożeniem na talerz! 😊

Składniki:
1. Pierś z indyka
2. Pół pomarańczy
3. Mozarella
4. Mix sałat – ja lubię z samym szpinakiem
5. Ostra musztarda
6. Oliwa z oliwek

Mix przypraw:
1. Sól
2. Pieprz
3. Zioła prowansalskie
4. Papryka ostra
5. Papryka słodka
6. Chilli

Przygotowanie

Mięso:
1. Pierś z indyka kroimy na mniejsze kawałki i obtaczamy w mixie przypraw z dodatkiem oliwy
2. Smażymy na oliwie do zarumienienia.

Sałatka:
1. Mix sałat wrzucamy do miski.
2. Kroimy pomarańcze dorzucamy do sałaty
3. Kroimy mozzarellę w paski i dokładamy do sałaty z pomarańczą.

Sos:
Sok, który wydzielił się z pomarańczy wlewamy do oddzielnej miski/szklanki i mieszamy z oliwą oraz musztardą. W razie konieczności możecie sobie to jeszcze doprawić. Ja tego nie robię. 🙂

Na koniec polewamy wszystko zrobionym sosem.

Smacznego! 😁